Pet godina zatvora Emiru Suljiću zbog porezne utaje

IZREČENA KAZNA

Pet godina zatvora Emiru Suljiću zbog porezne utaje

Objavljeno na dan 17.01.2020 - 06:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Sud Bosne i Hercegovine izrekao je presudu Emiru Suljiću kojom je proglašen krivim da je počinio krivično djelo porezna utaja ili prevara.

Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet godina. Optuženom je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 KM, a od optuženog Suljića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 284.489 KM.

Kako je rečeno, Suljić je kriv što je, kao punomoćnik pravne osobe "DEX" d.o.o. Brčko distrikt BiH pružajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima kao i o drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost u ukupnom iznosu od 284.489 KM. Za navedeni iznos je nanio štetu budžetu BiH.

Optuženi Emir Suljić oslobođen je optužbe da je kao punomoćnik pravnog subjekta "DEX" d.o.o. Brčko distrikt BiH, pružajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima kao i o drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost u ukupnom iznosu od 287.747,13 KM, saopćeno je iz Suda BiH.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!