Pijani vozač iz BiH austrijskim policajcima: ''Dajte mi cigaretu umjesto alkotestera''

EU

Pijani vozač iz BiH austrijskim policajcima: ''Dajte mi cigaretu umjesto alkotestera''

Objavljeno na dan 23.11.2019 - 17:07 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Nakon što se 43-godišnji državljanin BiH, nastanjen u austrijskom Linzu, posvađao "na daljinu" sa svojom djevojkom iz okruga Gmunden, odlučio je i lično posjetiti u njenom domu.

Sjeo je za volan i odvezao se iz Linza ka djevojci u Gmundenu, iako nema važeću vozačku dozvolu. To nije sve: Bosanac je bio "mortus pijan", izvijestila je austrijska policija.

Vozači na cesti izvijestili su policiju o pijanom učesniku u saobraćaju čiji automobil "tetura" putem, no Bosanac je ipak uspio neometan stići do djevojke.

Državljanin BiH se agresivno ponašao prema djevojci koja je i sama pozvala policiju. Tokom rasprave Bosanac je svojim vozilom udario u uličnu lampu, a potom razbio tablice na automobilu djevojke.

Kada je stigla policija, 43-godišnjak je odbio alkotest. Policajcima je poručio da bi mu, umjesto duvanja u alkotester, trebali ponuditi cigaretu.

Tokom službene policijske intervencije, muškarac je glasno vrištao i više puta pokušao napasti službenike. Nakon što je opetovano upozoren, uz prijetnju hapšenjem, pokušao je napustiti mjesto incidenta.

Na kraju je Bosanac uhapšen, a nakon što se smirio u stanici – pušten je na slobodu. Međutim, očekuje ga kaznena prijava.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!