Platforma za progres: Mirna protestna šetnja  27.juna u Bihaću

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Platforma za progres: Mirna protestna šetnja 27.juna u Bihaću

Objavljeno na dan 25.06.2020 - 15:14 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje za javnost Platforme za progres koje prenosimo u cjelosti.

Mirna protestna šetnja  27.juna u Bihaću

Nakon Mostara, Sarajeva i Tuzle, Platforma za progres nastavlja sa organizacijom mirnih protestnih šetnji u gradovima Bosne i Hercegovine!

Pod sloganom "Dosta je bilo šutnje", 27.juna u Bihaću će se održati simbolična, mirna protestna šetnja, na kojoj ćemo dostojanstveno i glasno, podsjetiti na naše zahtjeve koji se tiču države, izbora, korupcije.

Uzimajući u obzir sve trenutne okolnosti, Platforma za progres će poštovati važeće mjere i odobrenje nadležnih institucija, te će u skladu s tim, maksimalan broj učesnika ove protestne šetnje biti tri stotine.

Pored zahtjeva koje promovišemo na svakoj protestnoj šetnji, u Bihaću ćemo pokrenuti i pitanje migranata, neravnopravnog odnosa državnih institucija prema Krajini i pitanje zbrinjavanja radioaktivnog otpada u slivu rijeke Une.

Mirna protestna šetnja će i ovog puta krenuti u 11:55, simbolično „5 do 12“.  Kolona sa prepoznatljivim transparentima će se kretati od Fethije, kroz ulice grada, do trga na kojem će predsjednik Platforme za progres održati govor za građanke i građane Bihaća!

Građanke i građani Bihaća koji odluče da nam se pridruže na ovoj protestnoj šetnji, dužni su poštovati sve epidemiološke mjere, poštovati fizičku distancu i nositi zaštitne maske, navodi se u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!