Platforma za progres najavljuje mirnu protestnu šetnju 16-tog maja u Mostaru

Saopćenje

Platforma za progres najavljuje mirnu protestnu šetnju 16-tog maja u Mostaru

Objavljeno na dan 14.05.2020 - 13:07 | Izvor: USKinfo.ba |


Uzimajući u obzir da pri raspisivanju lokalnih izbora za 2020. godinu, Centralna izborna komisija (CIK) nije raspisala izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara, Platforma za progres ima moralnu i političku obavezu da iskaže svoje neslaganje sa ovom odlukom, na način koji je u ovim okolnostima prihvatljiv.

S tim u vezi, Predsjedništvo stranke i GO Platforme za progres Mostar, donijeli su odluku da se u subotu, 16. maja, 2020. godine, održi mirna protestna šetnja kojom ćemo javno pokazati svoje nezadovoljstvo sa odlukom CIK-a i ukazati na neophodnost održavanja izbora u Mostaru.

Simbolično, protestni marš će krenuti sa Španskog trga u 11:55 (pet do 12) i nasatviti putem centralne gradske jezgre. Staklena banka - Rondo šetalište i ponovo pored Gimnazije - Korzo, preko Mosta Musala, kroz ul. braće Fejića do Narodnog pozorišta.

Na protestnu šetnju će biti dobrodošli svi slobodni građani i građanke Mostara i drugih gradova BiH, uz napomenu da se svi moramo vrlo strogo pridržavati propisanih mjera o fizičkoj distanci i nošenja maski i rukavica.

Mostar je slobodarski grad i to mora ostati, a volja njegovih građana i građanki, mora se pokazati na izborima. Podsjećamo da je Platforma za progres ranije ove godine, već ponudila dokument pod nazivom Principi i rješenja za političko uređenje grada Mostara, kada smo  jasno i ponosno rekli da je Mostar platforma za progres BiH, stoji u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!