Platforma za progres: Prvi put izlazimo na lokalne izbore

Saopćenje

Platforma za progres: Prvi put izlazimo na lokalne izbore

Objavljeno na dan 03.07.2020 - 13:18 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Platforme za progres koje prenosimo u cjelosti

Platforma za progres prvi put na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini!

Prijavu za ovjeru Platforme za progres danas su u Centralnu izbornu komisiju dostavili predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres Lana Bečiragić i predsjednik političke organizacije Mirsad Hadžikadić.

"Postojimo 19 mjeseci, u izgradnju Platforme uloženo je mnogo truda i rada, a ovaj dan je za nas veliki događaj i mali korak ka velikim lokalnim promjenama. Ovom prilikom bih se zahvalila svim predsjednicima regija, aktivistima, simpatizerima na više nego uspješnoj realizaciji aktivnosti u proteklom periodu ", kazala je Lana Bečiragić, predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres.

U skladu sa odredbama Centralne izborne komisije, Platforma za progres je za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine prikupila 9158 potpisa podrške.

"Ponosni smo na podršku građana i građanki Bosne i Hercegovine koju smo dobili prilikom prikupljanja potpisa. Prijavili smo učešće na izborima u 38 izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini. “, naglasio je Hadžikadić.

Podsjećamo, Platforma za progres osnovana je u novembru 2018. godine nakon Općih izbora, a danas broji nešto više od 7000 članova iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, navodi se u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!