Plenković: Sud je trebao izreći mjeru opreza Mamiću

HRVATSKA

Plenković: Sud je trebao izreći mjeru opreza Mamiću

Objavljeno na dan 20.04.2021 - 15:58 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Goran Kovacic/PIXSELL


Premijer RH Andrej Plenković ocijenio je da je Županijski sud u Osijeku trebao izreći mjeru opreza bivšem treneru Dinama Zoranu Mamiću koji je nakon pravomoćne presude otišao u Bosnu i Hercegovinu i podnio zahtjev za odsluženje kazne u toj državi.

"Mislim da je Ministarstvo pravosuđa bilo vrlo jasno o izricanju mjera opreza za pojedine osuđenike. Nadležni prvostupanjski sud je mogao i trebao izreći mjeru opreza s obzirom na okolnosti slučaja", kazao je Plenković u utorak u Rijeci.

"Ako naše pravosuđe smatra da na bilo koji način ta mogućnost koja im je na raspolaganju nije dovoljna ili nije dovoljno jasna i da je treba dodatno doraditi, mislim da to treba signalizirati. Oni su ti koji u praksi mogu konstatirati koriste li se ili ne određene mogućnosti", dodao je.Plenković je rekao da su procesni zakoni bitni i osjetljivi te da se mora gledati i opći interes i prava okrivljenika. '"Po meni, ovakve situacije se ne bi smjele događati", ocijenio je hrvatski premijer.

Plenković je komentirao i treba li mijenjati sporazum s BiH zbog ovakvih situacija.

"Možemo mi mijenjati i sporazum, ali mene više zanima sama praksa za koju moram reći da nema nikakve veze s vladom. Kad gledate indikatore neovisnosti pravosuđa, izbore sudaca, njihove plaće, položaj - mi smo tu napravili maksimalno. Ovo je stvar provedbe i konkretnih pojedinih slučajeva koji se moraju tretirati na način da se ovakve situacije spriječe", zaključio je Plenković, prenosi Hina.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!