Plenković za incident na granici s BiH optužio opoziciju: To je dogovor socijalista sa SDP-om

NISU POŠTOVALI ZAKON

Plenković za incident na granici s BiH optužio opoziciju: To je dogovor socijalista sa SDP-om

Objavljeno na dan 02.02.2021 - 07:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Posljednji skandal na granici naše zemlje i Hrvatske u kojem je učestovalo i četvero europarlamentaraca iz Italije prokomentarisao je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković je poslije Predsjedništva HDZ-a kazao kako se na sjednici raspravljalo i o situaciji s privatnim posjetom nekoliko italijanskih zastupnika u Evropskom parlamentu koji su, kako kaže, željeli kršiti zakone Republike Hrvatske te ilegalno preći granicu.

"To nije bila nikakva službena delegacija Europskog parlamenta, veći politički potez italijanskih socijalista. Bio sam zastupnik, znam kako se organiziraju službeni posjeti, što ovdje nije bio slučaj. Glavno je pravilo da se poštuje pravno ozračje zemlje u koju se ide. Nije bilo službene delegacije, nije se poštovao hratski zakon. Proizlazi da je to bio dogovor socijalista s SDP-om u Hrvatskoj", kazao je on.

U pisanoj izjavi za Radio Slobodna Evropa italijanski evroparlamentarci odbijaju tvrdnju hrvatske policije da su juče htjeli da pređu "zelenu granicu" između Hrvatske i BiH kod mjesta Bojna.


Hrvatska policija i dalje, međutim, tvrdi da su zaustavljeni, jer su željeli da pređu "zelenu granicu", što je zabranjeno i hrvatskim i evropskim pravom.

Podsjećamo, četiri europarlamentarca Pietro Bartolo, Alessando Moretti, Pier Francesco Majorino i Brando Benefei stigli su na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to spriječila bez argumenata.

Foto:EPA-EFE
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!