Pljačkašu kladionice u Lončarima pet godina zatvora

PRESUDA U DOBOJU

Pljačkašu kladionice u Lončarima pet godina zatvora

Objavljeno na dan 16.02.2021 - 13:48 | Izvor: USKinfo.ba | Dnevni avaz


Miroslav Kvrgić (35) iz Donjih Žabara osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na pet godina zatvora zbog razbojništva u kladionici ”MD Shop” u Lončarima iz koje, pod prijetnjom noža, od radnice N.T. ukrao oko 3.200 maraka.

Presudi je izrečena nakon što je Kvrgić sporazumno priznao krivicu. Pljačka se dogodila 19. oktobra prošle godine oko 18.30 časova u Beogradskoj ulici u Lončarima.

U kladionici vikao "Pare, pare"

U presudi se navodi da je Kvrgić maskiran ušao u kladionicu. Lice je prekrio medicinskom maskom, dok je na glavi nosio kačket i kapuljaču od crnog duksa. Na rukama je nosio higijenske rukavice, a preko duksa je ima žuti odbojni prsluk.

- Naoružan preklopnom čakijom Kvrgić je ušao u kladionicu. Radnicu N. T. zatekao je kako sjedi za pultom. S nožem u ruci krenuo je prema njoj povikavši: ”Pare, pare” - navodi se u presudi.

U strahu da će je napasti radnica se izmakla od pulta, a optuženi je prišao, otvorio ladicu i iz nje ukrao limenu kasu, u kojoj se nalazilo 3.169 maraka i 27 eura.

U kući mu pronađena čakija

Nakon pljačke je pobjegao i uhapšen je šest sati kasnije. U pretresu njegovog stana pronađena je čakija, kao i sva garderoba koju je koristio u pljački, kao i kasa s ukradenim novcem koji su vraćeni vlasniku.

U izrečenu kaznu Kvrgiću je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 20. oktobra, a odlukom suda pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude.

Miroslav Kvrgić i ranije je imao problema sa zakonom. U septembru 2010. godine uhapšen je zajedno s još jednom osobom zbog sumnje da su u dva navrata pod pretnjom automatskim puškama opljačkali pumpu ”Tranasjug L” u Donjem Žabaru iz koje su ukrali oko 6.500 KM. I tada je u pretresu njegove kuće pronađeno oružje.

Foto: Facebook

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!