Počeo 4. Naučno-stručni skup ''5.juni-Svjetski dan zaštite okoliša''

Veliki broj učesnika iz Bosne i Hercegovine i šireg regiona

Počeo 4. Naučno-stručni skup ''5.juni-Svjetski dan zaštite okoliša''

Objavljeno na dan 01.06.2016 - 14:09 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je danas započeo dvodnevni  4. Naučno-stručni skup “5.juni - Svjetski dan zaštite okoliša”kojeg i  ove godine organizira Biotehnički fakultet iz Bihaća uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a i grada Bihaća. Veliki broj učesnika iz Bosne i Hercegovine i šireg regiona zajedno sa čelnim ljudima grada Bihaća, USK-a, te uz prisustvo Edite Đapo, federalne ministrice okoliša i turizma o njene kolegice iz Vlade RS , ministrice Srebrenke Golić , raspravljali su o zaštiti ekosistema, okoliša, hrani i zdravlju, ekološkoj poljoprivredi, upravljanju šumama, upravljanju otpadom i energetskoj efikasnosti.

Obraćajući se prisutnima bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, istakao je da je grad Bihać najbolja lokacije gdje se može raspravljati i govoriti o zaštiti okoliša, budući da je , ističe Galijašević, grad Bihać u fazi realizacije projekta izgradnje kanalizacione i oborinske mreže i postrojenja za pročišćavanje  otpadnih voda, zahvaljujući kojem će se još više zaštiti rijeka Una.

“ Želimo zaštiti naše prirodne ljepote i zato smo realizirali veliki broj projekata koji se tiču zaštite okoliša, među kojima ističe projekte energetske efikasnosti , odnosno utopljavanja javnih zgrada i zgrada kolektivnog stanovanja, podržali smo projekete u našem NP Una i sa ovog mjesta posebno ističem da smo protiv gradnji nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori jer ne želimo da naši životi budu ugroženi, a onda i naše prirodne ljepote “-kazao je gradonačelnik Galijašević 

Brojnim učesnicima skupa pozdravnim govorima obratili su se prof. dr. Osman Perviz, dekan Biotehničkog fakulteta, dr. sc. Jasmina Ibrahimpašić, predsjednica organizacionog odbora skupa, prof. dr. Mirsad Veladžić rektor Univerziteta u Bihaću, Izudin Saračević, premijer USK-a , a skup je proglasio otvorenim Tahir Nuhić, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!