Počinje isplata povećanih penzija, zna se kada će biti isplaćena i razlika

ZA APRIL

Počinje isplata povećanih penzija, zna se kada će biti isplaćena i razlika

Objavljeno na dan 05.05.2019 - 12:30 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Isplata povećanih penzija od  za 3,5 posto za april počinje sutra, 6. maja. Osim uvećane aprilske, penzioneri će dobit i razliku između isplaćene i uvećane penzije za prva tri mjeseca ove godine.

PIO je donio  odluku o usklađivanju penzija u skladu s odredbama člana 79. Zakona o MIO/PIO. Tom odlukom, sve penzije s izuzetkom najviših i penzija ostvarenih u 2019. godini, povećat će se za 3,5 posto s primjenom od 01.01.2019 godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene penzije ostvarene i u 2019. godini, koje će se također povećati za 3,5 posto.

“Korisnicima penzija ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, penzije će biti usklađene za 1,6% s primjenom od 01.01.2019 godine, s izuzetkom minimalnih penzija koje se povećavaju za 3,5 posto, u skladu s odlukom”, saopćili su iz PIO-a.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!