Podaci koji su zaprepastili i istražitelje

Srušio avion kada je poginulo 150 ljudi

Podaci koji su zaprepastili i istražitelje

Objavljeno na dan 06.05.2015 - 12:07 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Avaz.ba


Prema najnovijem izvještaju francuskih istražitelja, Andreas Lubitz, kojeg se sumnjiči da je srušio avion na kojem je bilo 150 putnika i članova posade, prije kobnog leta vježbao je kako smanjiti amplitudu, odnosno kako smanjiti visinu leta.

Iako je izvještaj francuskih istražitelja predviđeno za objavu tek danas, njemački list Bild u svom jučerašnjem izdanju spominje izvore francuske BEA-e, koji govore o podatku da je Lubitz trenirao spuštanje visine leta na letu iz Duesseldorfa u Barcelonu, istog dana kada ja pri povratku u Dusseldorf u smrt odveo 150 ljudi, piše Telegraph.

Tužioci vjeruju da je 27- godišnji Njemac, kopilot Andreas Lubitz zaključao pilota izvan pilotske kabine, a onda strmoglavio avion koji je letio iz Barcelone u Duesseldorf.

Dosadašnja istraga otkrila je da je Lubitz patio od teške depresije, a pretraga njegovog osobnog računara pokazale je da je pretraživao načine na koji je moguće provesti samoubistvo. Istražitelji su u njegovoj kući pronašli i doktorsku dokumentaciju prema kojoj Lubitz tog dana nije smio letjeti.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!