Podaci policije: Evo koliko tačno ima migranata u kampu BIRA - Detalji jučerašnjih akcija

Migrantska kriza

Podaci policije: Evo koliko tačno ima migranata u kampu BIRA - Detalji jučerašnjih akcija

Objavljeno na dan 10.09.2020 - 12:23 | Izvor: USKinfo.ba |


Bliži se kraj i ove sedmice a kamp BIRA nije zatvoren, kako su to najavile vlasti u USK-u. Ipak, neslužbeno smo iz izvora bliskih Vladi USK-a saznali da se u toku sutrašnjeg dana (petak) očekuje potvrda o zatvaranju ovog kampa. Međutim, Bira još uvijek ima korisnike usluga.

Pripadnici MUP-a USK-a su jučer izvršili prebrojavanje osoba u ovom kampu. Podaci od jučerašnjeg dana, tačnije od 9 sati ujutro govore da se u ovom kampu nalazi 486 osoba. U tu brojku ubrojani su i maloljetnici. Neslužbeno njih 70-80 koji trebaju biti izmješteni u centar kod Doboja. Dan ranije podaci su govorili da ih ima između 120 i 150, ali su navodno saznali za akciju koja se sprema i napustili kamp.

Policija je jučer izvršila i kontrolu identifikacijskih iskaznica u kampu i tom prilikom je pronađeno desetak migranata ili bez kartica ili su one bile neodgovarajuće, lažne i sl.

Pored akcije u kampu BIRA, policija je nastavila aktivnosti prebacivanja migranata koje pronađe u napuštenim objektima i javnim površinama, na početne položaje, odnosno tačke sa kojih su ušli u Unsko-sanski kanton. Akcije su nastavljene u objektu Krajinametal odakle je prema RS-u prebačeno više od stotinu migranata.

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!