Podignuta optužnica protiv Bišćanina zbog krijumčarenja migranata

BiH

Podignuta optužnica protiv Bišćanina zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno na dan 01.07.2021 - 12:19 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba / Foto:Patria


Optuženi se tereti da je radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vršio krijumčarenje malodobne osobe sa područa Pakistana, sa područja BiH prema Republici Hrvatskoj. Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv Muhić Ismara, rođenog 1995. godine u Bihaću, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, na području Bihaća, stupio u kontakt sa ilegalnim migrantom, malodobnom osobom sa područja Pakistana, koji nije posjedovao dokumente potrebne za zakonit ulazak i boravak u BiH.

Nakon toga je optuženi, za ugovoreni novčani iznos, povezao malodobnog migranta, prema granici sa R Hrvatskom, sa namjeri da se preko rijeke Une, ilegalno prebaci na područje Hrvatske i EU, u čemu je otkriven i spriječen od strane policijske patrole.
VIDEO
Optuženi se tereti da je prijevozom omogućio nezakonit boravak krijumčarene osobe koja nije navršila osamnaest godina života, na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz članka 189. stavak 4. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!