Podršku Nezavisnom bloku pružio i poznati hrvatski novinar Boris Rašeta

Pismo akademiku Muji Demiroviću

Podršku Nezavisnom bloku pružio i poznati hrvatski novinar Boris Rašeta

Objavljeno na dan 16.09.2018 - 21:00 | Izvor: USKinfo.ba |


Nezavisni blok novi je projekat na bh političkoj sceni. Radi se o pokretu koji je pokrenuo i čiji je predsjednik Senad Šepić. Nezavisni blok čini 80% novih ljudi, koji se prije nisu bavili politikom. Najbolja potvrda ove tvrdnje je Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać, na čelu sa novinarom Anelom Kajtezovićem, koji na predstojeće Opće izbore u "borbu" ide sa 14 kandidata od kojih se 12 nikad prije nije bavilo politikom, a 8 je mlađe od 35 godina. Ova mlada i nova ekipa uz sebe ima i prvog krajiškog akademika, Muju Demirovića koji ih nadopunjuje svojim znanjem i ogromnim iskustvom. Podrška ovom projektu stiže sa svih strana, a prije dva dana akademik Demirović je dobio pismo poznatog novinara i publiciste iz Hrvatske, Borisa Rašete: 

"Bihać, Krajina i Bosna i Hercegovina mogu biti ponosni na akademika Muju Demirovića, sjajnog znanstvenika i osvjedočenog humanista, kao što smo i ponosni svi mi rođeni u Bihaću, s koje god strane Une živjeli. Uspjeh njegova Nezavisnog bloka na izborima bio bi znak nade da će BiH biti i ostati domovina razumijevanja, zemlja sretnih ljudi, kao što su njegova kuća, duša i srce uvijek dovoljno široki da budu dom svih ljudi dobre volje, kakav je i on sam. Sretna je zemlja koja ga ima. S ljubavlju i poštovanjem, Boris Rašeta. "

Novinar i publicist Boris Rašeta rođen je 1968., a novinarstvo mu je profesija od 1990. godine. Radio je na Yutelu, u Feralu, Arkzinu, Danasu, bio je dopisnik DPA i RDW-a iz Zagreba, dok danas piše za dnevnik 24sata, magazin 24sata Express te tjednik Novosti. Pored novinarstva, bavi se i publicistikom te je dosad objavio knjige 'Ustaški James Bond', 'Titov najtajniji agent', 'Posljednji Titovi dani - šifra za preuzimanje vlasti' i 'Titovi transkripti - zabranjena ljubav'.

Akademik Demirović bliski je prijatelj i sa Simom Rajićem, prvim potpredsjednikom hrvatskog Sabora koji je pružio podršku njegovoj kandidaturi za federalni Parlament, ispred Nezavisnog bloka. 

Podršku Demiroviću i njegovom Nezavisnom bloku, također je pružio i bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!