Pogibija učenika u Turbetu: Istraga će pokazati ima li odgovornosti nastavnog osoblja

Tragedija kod Travnika

Pogibija učenika u Turbetu: Istraga će pokazati ima li odgovornosti nastavnog osoblja

Objavljeno na dan 10.09.2021 - 18:40 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Istragu o nesreći u kojoj je poginuo učenik sedmog razreda osnovne škole u Turbetu provodi policija i Kantonalno tužilaštvo. Ona će pokazati ima li odgovornosti nastavnog osoblja OŠ Turbe.

Do nesreće je došlo u dvorani za tjelesni odgoj Osnovne škole Turbe oko 12 sati, a glasnogovornik Tužilaštva SBK Ernes Beganović, govoreći o okolnostima u kojoj je došlo do pogibije maloljetnika, kazao je da se učenik uhvatio za gornji dio gola, nakon čega se gol srušio, a pri padu stativa gola udarila je maloljetnika u glavu i nanijela mu fatalne ozljede.

Direktorica Osnovne škole Turbe Mediha Ridžić kazala je kako se u 27 godina koliko radi u školi slična nesreća nije dogodila. Dodala je kako ona i nastavno osoblje ne bježe od odgovornosti.

Kantonalni ministar obrazovanja Bojan Domić kazao je kako će istraga pokazati ima li subjektivne ili objektivne odgovornosti nastavnog osoblja.

"Kasnije će biti utvrđeno ima li subjektivne ili objektivne odgovornosti. Nažalost, kad se tragedija dogodi to više nije važno. Može biti važno za neke naredne slučajeve, ali za ovaj nažalost je prekasno", rekao je Domić.

Ovo nije prvi takav slučaj u SBK. Prije nekoliko godina u Kaćunima kod Busovače dijete je poginulo gotovo na identičan način na školskom igralištu.

Još jedan slična nesreća u BiH dogodila se 2015. kada je u sarajevskom naselju Dobrinja na dječjem igralištu na otvorenom poginuo 12-godišnji dječak.

Foto: OŠ Turbe

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!