Pogledajte ko je najviše zaradio od Game of Thronesa

Zanimljivo

Pogledajte ko je najviše zaradio od Game of Thronesa

Objavljeno na dan 01.06.2019 - 15:22 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


O Game of thronesu ne prestaje da se priča i piše u medijima. Nije ni čudo što mnogi mediji navode da je jedna od najboljih i najskupljih serija posljednjih godina.

Emitovanje epske fantastične sage "Igra prijestolja" završeno je pijre nekoliko dana, a sada je izašao i spisak najplaćenijih glumaca, koji je objavio sajt Bright side. Lista je mnoge iznenadila, a pokazuje da su izgleda zaista, Lanisteri najbolje plaćeni.

Najviše novca u seriji i to 16 miliona dolara zaradio je Nikolaj Koster Valdau, koji u seriji tumači lik Jamie Lanistera. Samo milion manje, tačnije 15 miliona dolara, zaradio je njegov brat u seriji Tirion, odnosno glumac Peter Dinklage.

Iza njih je Emilia Clarke sa zarađenih 13 miliona dolara, koja u seriji igra Deneris Targerjen. Kit Harington(Jon Snow) zaradio je 12 miliona dolara.

Sljedeća po zaradi je Lena Hidi, koja igra Sersei Lanister, Tirionovi sestru i bliznakinju Jamie Lanistera. Ona je zaradila devet miliona dolara.

Po šest miliona zaradili su Sandor Klegejn - Pas (Rory McCann), Sansa Sophie Turner), Arya (Maisie Williams) i Margaery Tyrell(Natalie Dormer).

Ajzak Hempsted Vrajt, koji igra Brena Starka, zaradio je četiri miliona dolara, a Ijan Glen (Jorah Mormont) milion manje.

Bruen Tart, koju je igrala Gvendolin Kristi, zaradila je tri milona dolara.

Milion manje zaradio je Konlet Hil, tajanstveni Varis. Alfi Alen, koji je tumačio lik Teona Grejdžoja, takođe je zaradio milion dolara, a Natali Emanuel (Misandei) milion dolara.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!