Pogledajte koji automobili se najmanje kvare, a koje je najjeftinije popravljati

!

Pogledajte koji automobili se najmanje kvare, a koje je najjeftinije popravljati

Objavljeno na dan 05.04.2019 - 12:11 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Istraživanje provedeno na oko 4,2 miliona automobila pokazalo je kako su najkvalitetniji automobili iz Zemlje izlazećeg sunca, piše Auto start.

Riječ je o američkom istraživanju Vehicle Health Index Make & Model Reliability Rankings koje se provodi radi utvrđivanja koliko se često na automobilima upali signalna lampica Check Engine - indikator kvara motora, te kolika je prosječna cijena koju vlasnik mora platiti za popravak nastaloga kvara.

CarMD je objavio kako je istraživanje provedeno na 4,2 miliona auta proizvedenih od 1996. do kraja 2018. Rezultati su pokazali kako se najmanje kvare automobili Toyota, Acura (koja je zapravo američki luksuzni podbrend Honde) i Hyundai. Na četvrtom mjestu je Honda, a top 5 zaokružuje Mitsubishi.

LISTA AUTOMOBILA/

Ako se lampica ipak upali i kvar se mora otkloniti, najviše razloga za zadovoljstvo također mogu imati vlasnici automobila iz Azije. Naime, vlasnici Mazde popravak će platiti najmanje, prosječno 286 dolara, a odmah zatim slijede Kia i američki Dodge, a top 5 zaokružuju Hyundai i Chrysler..

Što se modela automobila tiče, "najpouzdanijim" u Americi pokazao se Audijev SUV Q5 iz 2016, s najčešćim kvarom na senzoru kisika u sistemu dovoda goriva. Slijede ga Honda Civic iz 2017. i Subaru Crosstrek iz 2017...
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!