Marketing USKinfo.ba
Pogledajte spektakularnu pljačku transportnog vozila usred bijela dana u Berlinu

KAO U FILMOVIMA

Pogledajte spektakularnu pljačku transportnog vozila usred bijela dana u Berlinu

Objavljeno na dan 19.02.2021 - 15:58 | Izvor: USKinfo.ba | Dnevni avaz


Spektakularna pljačka transportnog vozila sa novcem dogodila se jutros na ulicama Berlina.

Četiri muškarca obučena u uniforme radnika komunalnog preduzeća sa fantomkom na glavi izletjela su iz Audija, dok su pripradnici obezbjeđenje novcem punili bankomat „Volksbank“. Napadači su pojurili prema čuvarima, prijetili im oružjem i poprskali ih suzavcem. Oni su novac sa transportnog vozila sa novcem prebacili u svoje vozilo, a ukradena količina novca u ovom trenutku nije poznata.

Prema riječima jednog od svjedoka, torba sa novcem bila je natrpana u prtljažnik Audija, ali je torba bila toliko velika da se prtljažnik nije mogao potpuno zatvoriti. Ubrzo nakon toga, lopovi su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Prema BILD-u, policija je otkrila da su registarske tablice na Audiju ukradene ranije u Zehlendorfu. Policija je prijavu o pljački dobila u 10 sati. Dva čuvara su povrijeđena i nalaze se u bolnici, a jedan od njih je teško povrijeđen.

- Način izvršenja pljačke bio je relativno organizovan. Lopovi su bili nemilosrdni da bi došli do novca. Takođe su koristili nasilje - rekao je portparol policije.

Policija je pronašla napušteni Audi koji se podudara sa opisom vozila koje su koristili lopovi na Urbanstrasse u Kreuzbergu. Također je pronađen još jedan Audi, ali je zapaljen. U ovom trenutku se provjerava da li neko od ova dva vozila ima veze sa pljačkom.

Foto: Printscreen

 




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!