Marketing USKinfo.ba
Pogledajte šta se danas dešavalo u Velikoj Kladuši - Ružnić savjetuje svim općinama u USK-u da ne daju lokaciju za kampove

Migrantska kriza

Pogledajte šta se danas dešavalo u Velikoj Kladuši - Ružnić savjetuje svim općinama u USK-u da ne daju lokaciju za kampove

Objavljeno na dan 17.09.2020 - 16:35 | Izvor: USKinfo.ba |


U Velikoj Kladuši je danas održana sjednica Općinskog vijeća.

Bila je to tematska sjednica, na kojoj su vijećnici raspravljali samo o jednoj tački, a to je migrantska kriza.

Na kraju sjednice usvojeni su i određeni zaključci, a oni, između ostalog, ne dozvoljavaju izgradnju nikakvih novih kampova za migrante na teritoriji Velike Kladuše.

Vijećnici nisu ponudili lokaciju za izgradnju novog centra kako je to tražila Operativna grupa za upravljanje migrantskom krizom. Pored toga, dali su rok za zatvaranje kampa Miral, a on iznosi deset dana.

Prije same sjednice, vijećnicima se obratio premijer USK-a Mustafa Ružnić koji im je savjetovao da danas ne usvoje prijedlog za lokaciju za novi migrantski kamp.

Nakon tog obraćanja, Ružnić je dao izjavu za USKinfo.ba u kojoj je objasnio zašto je to uradio.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!