Policajac iz BiH osvojio dvije medalje na Svjetskim igrama u Kini

''WORLD POLICE AND FIRE GAMES''

Policajac iz BiH osvojio dvije medalje na Svjetskim igrama u Kini

Objavljeno na dan 21.08.2019 - 10:12 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Na “World Police and Fire games” koje su se ove godine održale u Chengdu (KINA) od 08-18. avgusta učestvovalo je preko 10.000 sportista iz 79 zemalja svijeta.

Anes Ličina je bio jedini predstavnik države BiH ispred Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela u BIH, koji se takmičio u dva borilačka sporta i napravio sjane rezultate.

Ličina je osvojio bronzanu medalju u judou (kategorija – 90 kg), u izuzetno jakoj konkurenciji. Ličina je do medalje došao nakon četiri borbe i to protiv Kineza kojeg je savladao na ippon, zatim predstavnika Rusije, kojeg je također dobio maksimalnim rezultatom, u polufinalnoj borbi je izgubio od predstavnika Mongolije nakon niza čudnih sudijskih odluka, a za treće mjesto pobijedio je domaćeg takmičara pred nekoliko hiljada gledaoca.

U brazilskoj Jiu-Jitsu Ličina je odradio dva meča (u kategoriji – 94,1 kg) i na kraju završio kao drugoplasirani izgubivši finalni borbu od predstavnika Južne Koreje.

Na “World Police and Fire games” koje su se ove godine održale u Chengdu (KINA) od 08-18. avgusta učestvovalo je preko 10.000 sportista iz 79 zemalja svijeta.

 

“Veoma sam ponosan na ostvarene rezultate, s obzirom da su na igrama bili vrhunski sportisti, najbolji predstavnici svojih zemalja. Sam podatak da su na ovim igrama oboreni i neki svjetski rekordi poput svjetskog regorda u kategoriji dizanja tegova i da su učestvovali i svjetski poznati poznati sportisti poput MMA borca Farkada Ibilkasumova (Dagestan) koji se također takmičio u brazilskoj Jiu-Jitsui, dodatno me čini sretnim i ponosnim. Hvala svima koji su mi na bilo koji način pomogli ili dali podršku u samom trenažnom procesu i pripremama za ove igre, prvenstveno Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH na čelu sa Direktorom Mirsadom Vilićem, zatim Judo savezu na čelu sa Arijanom Jahom i Branislavom Crnogorcem kao i mojim sparing partnerima iz BJJ kluba Bosnae Team United”, poručio je Ličina.

Ambasador ovih igara je bio holivudska zvijezda akcionih filmova Jackie Chan. Chengdu je bio grad domaćin koji se za ovu sportsku manifestaciju pripremao godinu dana trudeći se da osigura najbolje uslove, borilišta i terene za sportiste.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!