Policajci u Federaciji traže od vlasti da im isplati po 1.000 KM po uzoru na RS

ODGOVORILI ZADACIMA

Policajci u Federaciji traže od vlasti da im isplati po 1.000 KM po uzoru na RS

Objavljeno na dan 30.04.2020 - 07:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH tražili su od vlasti da finansijski pomogne policajcima kao što je to učinjeno u RS-u.

"Uvažavajući izuzetan doprinos koji daju policijski službenici u vrijeme aktuelne krize izazvane pandemijom coronavirusa, gdje pored redovnih poslova i zadataka, moraju provoditi niz naredbi nadležnih štabova, organa i institucija, čime se dodatno izlažu direktnim prijetnjama zaraze ovim virusom, zahtjevamo da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Vlade kantona u Federaciji, ali i Vijeće ministara BiH, iznađu mogućnost i finansijski pomognu sve policijske službenike koji su radno angažovani u vrijeme ove krize sa novčanim iznosom od po 1000 KM", poručili su iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Policajcima u Republici Srpskoj (RS), kako je danas objavljeno, bit će isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 1.000 KM. To je odlučeno na sjednici Štaba za vanredne situacije, koji je formiran nakon pojave koronavirusa.

"Policija je i ovaj put pokazala ogromnu predanost i spremnost da odgovori svim zadacima koji su pred nju postavljeni u vrijeme ove teške krize, pa je, po uzoru, na kolege iz bh. entiteta Republika Srpska, sasvim očekivano da ostvare isti vid pomoći", rekao je predsjednik Iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH Mirza Hadžiabdić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!