Policija identifikovala muškarca koji je glumio da puca na džamiju

OBRADOVAC

Policija identifikovala muškarca koji je glumio da puca na džamiju

Objavljeno na dan 07.05.2019 - 06:10 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nakon saznanja objavljenih na društvenim mrežama identifikovali su muškarca koji je juče u večernjim satima ispred džamije u mjestu Obradovac, Gradiška gestikulirao rukama prema džamiji imitirajući pucanje iz puške.

Policija tvrdi kako incident nije prijavljivan policiji.

Kako piše “Srna”, u toku je rad na utvrđivanju prekršajne ili krivične odgovornosti, kao i eventualno drugih učesnika, a po utvrđivanju činjeničnog stanja biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje prema počiniocima.

U Policijskoj upravi Gradiška je rečeno da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja, te pozivaju građane da se suzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja.

Na Facebook stranici “Džemat Obradovac” objavljen je video snimak sa nadzorne kamere na džamiji, a na kojem se vidi kako muškarac zaustavlja vozilo ispred ovog vjerskog objekta, izlazi iz auta i pretvara se da puca iz vatrenog oružja.

Ovaj potez izazvao je uznemirenost građana na društvenim mrežama. Snimak je ubrzo i obrisan.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!