Marketing USKinfo.ba
Policija objavila detalje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao pješak

U BOLJAKOVOM POTOKU

Policija objavila detalje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao pješak

Objavljeno na dan 11.09.2020 - 10:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


MUP KS je objavio detalje sinoćnje nesreće u sarajevskom naselju Boljakov Potok u ulici Smaila Šikala u kojoj je jedan pješak smrtno stradao, a drugi povrijeđen.

Kako su naveli, vozač je pobjegao bez zaustavljanja nakon što je skrivio nesreću bez pružanja pomoći stradalima. U nesreći je poginuo pješak inicijala M.H. rođen 1965. godine u Čajniću, a nastanjen u Sarajevu, dok je pvrijeđen pješak inicijala U.Dž. rođen 1966. godine u Rogatici s prebivalištem u Sarajevu.

"Tijelo preminulog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija. Lakše tjelesne povrede je zadobio pješak U.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, zatim u Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje. Uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke". naveli su iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke "VW Touareg", reg. oznaka K47-T-335.

"Isti je pomenutog dana u 21,05 sati pronađen zajedno s osobom inicijala A.B., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji se se momentu saobraćajne nesreće nalazio u vozilu na mjestu suvozača. Vozač A.S. je 11.09.2020.godine u 03:00 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i ugrožavanje javnog saobraćaja dok je suvozač A.B. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi i pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela", pojasnili su iz MUP-a KS.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva KS nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!