Marketing USKinfo.ba
Policija razbija kriminalnu grupu koja je pljačkala širom BiH

PRETRESI I HAPŠENJA

Policija razbija kriminalnu grupu koja je pljačkala širom BiH

Objavljeno na dan 02.03.2021 - 09:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policijski službenici Federalne uprave policije u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova više kantona, od 28. februara provode mjere vezano za dokumentovanje organizovane kriminalne grupe.

FUP radi u saradnji sa MUP-ovima Tuzlanskog, Srednjebosanskog, Zapadnohercegovačkog i Zeničko-dobojskog kantona i nadzoru Kantonalnog tužilaštva SBK.

Grupa se sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa djelom teška krađa.

"U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te je lišeno slobode šest lica inicijala N. H. (1972.), A. Ć. (1989.), A. Š. (1982.), A. Š. (1979.), M. I. (1980.) i E. D. (1985.) dok je za licem E. DŽ. (1977.) raspisana operativna potjernica", saopćeno je iz Federalne uprave policije.


Navedeni se sumnjiče da su od početka 2020. godine, na području Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko - dobojskog, Hercegovačko - neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona te Distrikta Brčko, organizujući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, izvršili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata.

Radi se benzinskim pumpama, trgovačkim centrima i drugim objektima u FBiH i Brčko Distriktu. Sumnjiče se da su otuđili više od 200.000 KM, kao i veću količinu robe - cigareta, kafe, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Takođe, s ciljem izvršenja gore navedenih krivičnih djela prethodno su otuđili 14 putničkih motornih vozila i pokušali otuđiti sedam motornih vozila u pomenutim kantonima.

Uhapšeni će danas biti predati u nadležnost Tužilaštva SBK.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!