Policija se izvinila jer je ''koristila zmiju'' tokom ispitivanja

SLUČAJ U INDONEZIJI

Policija se izvinila jer je ''koristila zmiju'' tokom ispitivanja

Objavljeno na dan 11.02.2019 - 09:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policija Indonezije izvinila se i najavila disciplinski postupak nakon što su policajci tokom ispitivanja oko vrata osumnjičenog omotali živu zmiju na istoku provincije Papua.
Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kome se vidi policija kako ispituje muškarca, kome su ruke vezane iza leđa. Na snimku policajci viču na muškarca unoseći mu zmiju u lice.

Policajac u više navrata postavlja pitanje osumnjičenom koliko puta je ukrao mobilne telefone, a muškarac odgovara "samo dva puta".

U jednom trenutku policajac tjera osumnjičenog da otvori oči i gura mu zmiju prema ustima i prijeti da će mu je staviti u pantalone.

Šef policije grada Džajavija Toni Ananda Svadaja rekao je da se policija izvinjava i da policajci na snimku nisu profesionalno obavljali svoj posao.

Svadaja je rekao da su policajci djelovali samoinicijativno u pokušaju da izvuku priznanje, te da zmija nije bila otrovna i bila je pripitomljena.

"Protiv tih policajaca biće preduzete oštre mjere", rekao je on.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!