Policija sklonila 53 migranta s ulica Ilidže, niko nije imao lične dokumente

AKCIJA MUP-A

Policija sklonila 53 migranta s ulica Ilidže, niko nije imao lične dokumente

Objavljeno na dan 03.10.2019 - 13:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nastavljajući akciju humanog smiještanja migranata, policijski službenici Pete PU Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u vremenu od 17.30 do 20.30 sati, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, na području općine Ilidža pronašli 53 lica afroazijskog porijekla – migranta bez identifikacijskih dokumenata.

Tom prilikom je 50 osoba prevezeno u Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, dok su tri predate na dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Planirane mjere i radnje su provedene s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja te boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima. U skladu s navedenim, policijski službenici Šeste PU su izvršili pregled Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, te tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.
U okviru navedene aktivnosti za dva lica su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u imigracioni centar do njihovog udaljenja iz BiH. Pomenute aktivnosti su protekle bez incidenata ili narušavanja javnog i mira.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pomenutih aktivnosti, saopćeno je iz MUP-a.

FOTO: Ilustracija
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!