Policija traga za migrantom koji je počinio ubistvo u Vogošći

Objavili fotografije

Policija traga za migrantom koji je počinio ubistvo u Vogošći

Objavljeno na dan 11.06.2021 - 21:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo je potragu za osobom koja se sumnjiči da je u četvrtak počinila ubistvo na području Vogošće.
Kako se navodi iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, nakon istrage o ubistvu, pripadnikci policije došli su do informacija da postoji sumnja kako je počinilac ubistva osoba koja se koristi imenom Ahmed Tarik Nabil Abdurahman.

"Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo, počinjenog u ulici Muje Šejte, na području općine Vogošća, na štetu lica H.K. rođen u Maroku ili Libiji, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je lice koje se koristi imenom Ahmed Tarik Nabil Abdurahman, izvršilac navedenog krivičnog djela", navodi se iz MUP-a.

Kako su saopćili iz MUP-a, muškarac koji se sumnjiči za ubistvo najvjerovatnije je iz Egipta.

"Na osnovu operativnih provjera utvrđeno je da je lice koje se potražuje muškarac, najvjerovatnije iz Egipta, starosti do 25 godina, visine oko 175 cm, mršavije tjelesne građe, odjeven u donji dio trenerke crne boje, u crnoj dukserici sa kapuljačom, na nogama je imao najvjerovatnije bijele patike, na glavi crni kačket sa obodom crvene boje i specifičnu povredu u vidu posjekotine preko desne obrve koja mu je medicinski ušivena, a ispod desnog oka ima povredu u vidu modrice", naglašavaju iz MUP-a.

Na kraju, iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS pozvali su građane da obavijeste policiju ukoliko imaju određene informacije o kretanju osobe koja se sumnjiči za ubistvo.

"Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju traženog lica o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 122, 033 206 666, 033 207 777, odnosno najbližu policijsku stanicu", poručuju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Foto:MUP KS
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!