Policija u Bihaću zabranila cazinskom privatniku blokadu migrantskog centra

ZAKASNIO NAJAVITI

Policija u Bihaću zabranila cazinskom privatniku blokadu migrantskog centra

Objavljeno na dan 23.04.2019 - 12:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Prva policijska uprava Bihać zabranila je za sutra najavljeno javno okupljanje i blokadu objekta "Bira" u Bihaću. Blokadu objekta gdje borave migranti najavio je cazinski privatnik Amir Murić.

Zabrana je uslijedila zato što Murić nije pravovremeno policiji najavio ovo javno okupljanje i zbog toga što postoji stvarna opasnost da bi ovim okupljanjem moglo da dođe do ugrožavanja ljudi i imovine ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. 

Vlasnik firme "Ald-Murić" je javno okupljanje pred "Birom" policiji službeno najavio dva dana prije održavanja, što nije u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

"Poštovat ću rješenje Policijske uprave BIhać i nastavit ću svoju pravnu bitku", izjavio je za Klix.ba Amir Murić.

Kao što smo već objavili Murić je najavio da će u srijedu, 24. aprila, blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.

Murićeva kompanija je vršila demontažu mašina u objektu “Bire” u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Općinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama "Bire" do iznosa od 475.000 KM.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!