Policija u Bratuncu hapsi osumnjičene za krijumčarenje stoke i migranata iz Srbije u BiH

AKCIJA "RUTA"

Policija u Bratuncu hapsi osumnjičene za krijumčarenje stoke i migranata iz Srbije u BiH

Objavljeno na dan 27.05.2021 - 08:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Ilustracija / EPA-EFE


Po nalogu Tužilaštva BiH realiziraju se aktivnosti na otkrivanju i procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog krijumčarenja stoke preko rijeke Drine, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Postupajući po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski djelatnici MUP-a RS, na području Bratunca i Podrinja, vrše pretrese i privođenja osumnjičenih osoba.

"Ove aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva 'Ruta', odnose se na grupu od šest osumnjičenih osoba, koje su pod istragom i terete se da su u periodu od više mjeseci, djelujući kao organizirana grupa, vršili krijumčarenje većih količina stoke, sa područja Srbije u Bosnu i Hercegovinu, koristeći čamce i plovila na skrovitim mjestima preko rijeke Drine, na taj način izbjegavajući mjere carinske i veterinarske kontrole prlilikom uvoženja stoke u BiH, koju su dalje krijumčarili i prodavali osobama u BiH radi sticanja imovinske koristi", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.Također, u jednom dijelu istrage, osumnjičeni se terete i za krijumčarenje ilegalnih migranata, sa područja Srbije u BiH.

"U okviru akcije, vrše se pretresi sa ciljem prikupljanja dokaza i dokumentiranja počinjenih kaznenih djela. Nakon izvršenih aktivnosti, postupajući tužitelj odredit će se o daljim aktivnostima u predmetu. Osumnjičeni koji su pod istragom terete se za kazneno djelo 'Udruživanje radi činjenja kaznenih djela'", kažu iz Tužilaštva BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!