Policija u kopilotovoj kući pronašla nove dokaze, Lubitz patio nakon propale ljubavne veze

Pilot Germanwingsa Andreas Lubitz

Policija u kopilotovoj kući pronašla nove dokaze, Lubitz patio nakon propale ljubavne veze

Objavljeno na dan 27.03.2015 - 09:06 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Klix.ba


Prema nekim saznanjima kopilot se u posljednje vrijeme oporavljao od propale ljubavne veze te je zbog toga patio od depresije i bio u lošem stanju, ali je ipak prošao sve psihološke provjere kako bi dobio dozvolu za letenje. 

Ova teorija se pojavila nakon istrage i pretresa Andreasovog stana u kojem je živio sa svojom djevojkom. Istražitelji medijima nisu željeli davati detaljne informacije no ipak su istakli kako Andreas nije ostavio nikakvu poruku. 

Rukovoditelj Lufthanse priznao je da se 28-godišnjak provukao kroz sigurnosnu mrežu. 

U sinoćnjem četverosatnom pretresu stana i kuće u vlasništvu Lubitza, koji se nalaze u Dizeldorfu, detektivi su došlo do značajnih novih otkrića i dokaza. 

Državljanin Njemačke Andreas Lubitz sam je kontrolirao Airbus A320 nakon što je kapetan izašao iz kokpita kako bi otišao u toalet. Odbio je ponovo otvoriti vrata i pritisnuo je tipku koja je poslala avion u fatalno poniranje. Otkriveno je to iz transkripta razgovora koji su posvjedočili da se, sve do kapetanova izlaska iz kokpita, kopilot ponašao normalno. Kada se kapetan vratio i naišao na zatvorena vrata, očajnički ga je molio da ih otvori.

"Čuju se brojne molbe pilota da ga pusti u kabinu. Kuca na vrata, no nema odgovora. Čuje se i disanje kopilota do udara", kazao je tužitelj iz Marseillea Brice Robin i otkrio da je Lubitz u trenutku udara disao normalno te kako u 10 minuta, koliko je bio zaključan u kabini, nije izgovorio nijednu riječ.

Šokantni izvještaj u nevjerici su primili i direktori Germanwingsa i Lufthanse.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!