Policija u Vitezu pronašla čak 15 kilograma speeda

Akcija MUP-a SBK

Policija u Vitezu pronašla čak 15 kilograma speeda

Objavljeno na dan 14.06.2021 - 12:37 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija, a u jednoj od njih pronađeno je čak 15 kilograma droge speed.

Naime, jučer su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretrese porodične kuće i trgovačke radnje u Starom Vitezu koju koristi O. Đ. rođen 1979. godine iz Zenice.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J. I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilogama bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su uhapšene četiri osobe. Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu.

Foto: MUP SBK

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!