Policija USK nabavila tri patrolna motocikla

USK

Policija USK nabavila tri patrolna motocikla

Objavljeno na dan 09.07.2020 - 13:33 | Izvor: USKinfo.ba |


Policijski komesar Uprave policije MUP-a USK, generalni inspektor policije Mujo Koričić uručio je u srijedu u Bihaću tri nova patrolna motocikla policijskim stanicama Bihać, Cazin i San. Most.

Radi se o profesionalnim policijskim motociklima koji su u potpunosti opremljeni za izvršavanje specifičnih policijskih poslova kao što su kontrola i regulacija saobraćaja, pratnja i obezbjeđenje štićenih ličnosti i slično.   
 
„Radi se o profesionalnim motocklima koje u svome radu koriste i policijske službe zemalja zapadne Evrope, a ovo je samo dio opreme koju je Uprava policije nabavila u proteklih dvije godine“, naglasio je komesar Koričić te dodao  da će „Uprava policije  u kontinuitetu nastaviti opremati policiju USK, a s ciljem povećanja efikasnosti i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima našeg Kantona“.

Prilikom primopredaje istaknuto je da će navedena sredstva unaprijediti rad policijskih stanica, omogućiti brži izlazak na intervencije posebno u ljetnom periodu i u vrijeme saobraćajnih gužvi, a svakako će utjecati i na pozitivniji imidž policije u cjelini.

Na kraju, komesar Koričić je zaželio sreću i uspješan rad policijskim službenicima, ali podsjetio na oprez, pravilno rukovanje dodjeljnom opremom te apostrofirao ličnu sigurnost motociklista.  

Foto:MUP USKTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!