Policiju USK-a očekuje pojačanje od 49 novih policajaca

USK

Policiju USK-a očekuje pojačanje od 49 novih policajaca

Objavljeno na dan 06.03.2019 - 15:01 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova svečanom podjelom diploma i polaganjem zakletve 6. marta promovirana je XXXV generacija kadeta osnovne policijske obuke za čin „policajac“. Svečanu zakletvu položilo je 49 kadeta među kojima i sedam kadetkinja sa područja Unsko-sanskog kantona.

Pored rodbine i prijatelja, svečanom činu polaganja zakletve prisustvovali su policijski komesar Mujo Koričić i ministar MUP-a USK Nermin Kljajić.

Nakon uspješno završene obuke i polaganja zakletve slijedi potpisivanje Ugovor o probnom radu te raspoređivanje na dužnosti u organizacione jedinice Uprave policije MUP USK-a.

U svom obraćanju kadetima, policijski komesar Koričić i ministar Kljajić istakli su da je policijski poziv častan, ali izuzetno odgovaran i težak posao. 

- „U svom budućem radu budite profesionalci, humani i pravedni, ali i uporni u stjecanju novih vještina i znanja. S ponosom nosite uniformu i budite na usluzi zajednici koju štitimo“; naglasio je komesar Koričić.

Na kraju, policijski komesar i ministar MUP USK-a kadetima su čestitali te poželjeli uspjeh u daljem radu.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!