Marketing USKinfo.ba
Politika je biznis - Milorad Dodik nekad tvrdio da je u Srebrenici bio genocid i da Ratko Mladić ne voli srpski narod!

Preokret zlata vrijedan...

Politika je biznis - Milorad Dodik nekad tvrdio da je u Srebrenici bio genocid i da Ratko Mladić ne voli srpski narod!

Objavljeno na dan 06.11.2018 - 11:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nekoliko godina nakon rata ratni zločinac Ratko Mladić za predsjednika RS-a Milorada Dodika nije bio "heroj" i "patriota", već kukavica zbog kojeg ispašta narod koji živi u Republici Srpskoj i Srbiji.
"Čitav narod u Republici Srpskoj i Srbiji ispašta zbog toga što je tamo neki Mladić odlučio da se neće predati i otići na sud. I onda kaže da voli srpski narod. Đavola on voli", rekao je Dodik neposredno nakon završetka rata u intervjuu za RTS. 

Predsjednik SNSD-a Mladića nije branio ni 1996. godine. U jednom od intervjua Dodik je na pitanje o stavu njegove političke stranke prema Haškom tribunalu odgovorio da sve njihove odnose prema međunarodnim institucijama izvlače iz sporazuma koji je postignut u Dejtonu. 

"Samim tim, mislimo da je neophodna saradnja s Haškim tribunalom. Potrebno je da se svi koji su počinili konkretan ratni zločin izvedu pred sud", rekao je Dodik 1996. godine. 

Dvije decenije poslije lider SNSD-a poručuje kako u srpskim školama treba izbaciti sve što ima veze s Haškim tribunalom. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!