Poljoprivrednici FBiH: Uvozni lobi jači od države - Razočarani smo, odluka odbijena glasovima Turković, Cikotić i Podžić

Saopćenje

Poljoprivrednici FBiH: Uvozni lobi jači od države - Razočarani smo, odluka odbijena glasovima Turković, Cikotić i Podžić

Objavljeno na dan 09.02.2021 - 07:26 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH koje prenosimo u cjelosti.

Uvozni lobi jači od države

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH osuđuje stav pojedinih članova Vijeća ministara koji su na jučerašnjoj sjednici glasali protiv Prijedloga odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica Evropske unije.

Zaštita domaće proizvodnje treba biti prioritet svake državne institucije, dok je na jučerašnjem glasanju očito prevagnuo pritisak od strane uvoznih lobija. Razočarani smo pogotovo činjenicom što je odluka odbijena glasovima ministara iz reda bošnjačkog naroda (Bisera Turković, Selmo Cikotić, Sifet Podžić), koji se u svojim izjavama redovno predstavljaju kao najveći zaštitnici Bosne i Hercegovine. Njihovo jučerašnje glasanje dokaz je da su im interesi pojedinaca preči od interesa ujedinjenih poljoprivrednika iz oba bh. entiteta.

Narednih dana održat će se vanredni sastanak udruženja poljoprivrednika iz cijele BiH na kojem ćemo donijeti odluku o našim dalnjim koracima. Kao što smo već najavili, ukoliko do 25. februara naši zahtjevi ne budu usvojeni, doći će do blokade graničnih prelaza, a razmotrit ćemo i proteste ispred zgrade Vijeća ministara, navodi se u saopćenju.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!