PoMAK: Premijeru, privreda ne može čekati političke transfere u Skupštini USK-a

Saopćenje

PoMAK: Premijeru, privreda ne može čekati političke transfere u Skupštini USK-a

Objavljeno na dan 21.05.2020 - 08:03 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje PoMAK-a, koje prenosimo u cjelosti.

Skupštinska manjina koju predvode SDP, A-SDA i Narod i pravda nije održala niti jednu sjednicu Skupštine punih 7 mjeseci zbog nepostojanja jasne skupštinske većine.

Napori da aktuelna vlast skupi 16 ruku sežu duboko u džepove poreskih obveznika, pa je tako prelazak jednog skupštinskog poslanika iz Laburističke stranke Fikreta Abdića u SDP građane Kantona koštao 50.000 KM.

Podsjećamo, u jeku krize izazvane pandemijom koronavirusa, u momentu prelaska zastupnika Anela Šahinovića iz Laburističke stranke u SDP, Vlada USK-a je prebacila 50.000 KM Konjičkom Klubu „Krajišnik“ Velika Kladuša čiji je predsjednik donedavni savjetnik Fikreta Abdića i  također novi član SDP-a.

Ni najglasnijem protivniku „uvođenja autonomaša u vlast“, bivšem predsjedavajućem Aganu Buniću to više ne smeta, iz razloga jer su SDP-a i ASDA preuzeli obavezu da mu po svaku cijenu, isporuče povratak na mjesto predsjedavajućeg Skupštine, pa makar to bilo i uz pomoć dojučerašnjih Laburista.

Takav način rada rezultirao je nebrojenim političkim ustupcima u Budžetu USK koji je donesen u zadnjem trenu krajem marta u totalno nerealnom iznosu. Zbog toga je sada donošenje rebalansa Budžeta u cilju hitnog odgovora na potrebe privrede i građana u skladu sa značajno umanjenim prihodima za trenutnu Vladu i Skupštinsku manjinu (SDP, ASDA, NiP) nemoguća misija bez pojačanja Fikretovih pionira iz Velike Kladuše.

Istini za volju, vladajućoj garnituri koja upravlja Unsko-sanskim kantonom pretjerano se ne žuri da osiguraju egzistenciju i pomognu preživljavanje onih koji pune Budžet i omogućavaju im basnoslovna primanja koja redovno isplaćuju unatoč činjenici da ne zasjedaju po 7 mjeseci.

Pokret za Modernu i Aktivnu Krajinu apeluje na premijera Ružnića i Vladu USK-a da u Skupštinsku prodeduru pod hitno upute rebalans Budžeta sa realno projiciranim prihodima i značajnim izdvajanjima za pomoć privredi i građanima jer privreda i građani ovog Kantona ne mogu da čekaju beskrajne političke križaljke u službi zadržavanja fotelja.

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!