Porodice Agić i Malkoč 10. oktobra obilježavaju treću godišnjicu smrti Selme i Edite

BiH

Porodice Agić i Malkoč 10. oktobra obilježavaju treću godišnjicu smrti Selme i Edite

Objavljeno na dan 08.10.2019 - 14:20 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


U četvrtak 10. oktobra porodica i prijatelji, te studenti i uposlenici Filozofskog fakulteta u Sarajevu u 13 sati obilježit će treću godišnjicu stradanja Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, kazao je za Novinsku agenciju Patria Amir Agić, otac stradale Selme. 

Ispred Filozofskog fakulteta 10. oktobra 2018. godine otkriveno je spomen-obilježje kako bi se Selmi i Editi na dostojanstven način odala počast i očuvalo trajno sjećanje na prerano ugašene nevine živote. Okupljanje će biti kod postavljenog spomen-obilježja. 

Prije tri godine 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu na glavnoj saobraćajnici njih je automobilom udario Sanjin Sefić. Od siline udara i zadobijenih povreda obje su preminule. 
Sefić je nakon nesreće pobjegao s lica mjesta, a u noći 10. na 11. oktobar 2016. godine na GP Uvac pobjegao je u Srbiju odakle je izručen u januaru 2017. godine. 
Prvostepenom presudom Sefić je osuđen na 14,5 godina za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu Tužilaštva KS presuda je poništena i suđenje je ponovljeno. 

Osim Sefića optuženi su i Amar Salihović, Dino Alić i Saud Nišić. Jedan od pomagača Saud Nišić potpisao je sporazum o priznanju krivice, a nezvanično bi to trebali učiniti i Salihović i Alić. Još uvijek nije poznato kada će biti održan nastavak suđenja u slučaju Sefić. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!