Poruka DF-a Dodiku: Takvu izjavu može dati samo neko ''ko se sudario sam sa sobom''

ŽESTOK ODGOVOR

Poruka DF-a Dodiku: Takvu izjavu može dati samo neko ''ko se sudario sam sa sobom''

Objavljeno na dan 07.09.2019 - 15:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Demokratska fronta oglasila se danas povodom posljednjih izjava Milorada Dodika zbog poziva evropskog komesara Johannesa Hahna koji je ponudio mogućnost organizovanja sastanka u Briselu na kojem bi se pokušali približiti stavovi članova Predsjedništva BiH te deblokirati proces formiranja vlasti.

"Milorad Dodik, baš kao da dolazi iz nekog paralelnog, virtuelnog svijeta ili je to rezultat panik. Iz dana u dan sahranjuje Bosnu i Hercegovinu, a obavlja funkciju predsjednika iste te države i za to prima platu i koristi sve benefite koje ta funkcija nosi. Neka se više odluči - ili je predsjednik ili grobar? Biće da je prije ovo drugo, u šta se lako uvjeriti čitajući njegov intervju koji je dao Novinskog agenciji RS-a", poručili su iz stranke čiji je lider član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Milorad Dodik je kazao da "BiH jeste u krizi, možda i u fazi raspadanja, ali ona sigurno nije u takvoj situaciji da se može i posumnjati da je ovdje ugrožen mir ili bezbjednost i niko nema nijedan relevantan ili ozbiljan pokazatelj da me demantuje."

U DF-u smatraju da takvu izjavu može dati samo neko "ko se sudario sam sa sobom, ko ne živi u ovoj zemlji, ko po ko zna po koji put udara na ekonomsku i institucionalnu stabilnost zemlje u kojoj je član tročlanog Predsjedništva.
"Reći da je zemlja u fazi raspadanja a da to ne ugrožava mir, valjda treba biti poziv na 'mirnu' disoluciju, čerečenje, bez ikakvog otpora, ne pitajući nikoga. Valjda 'telal' ovog projekta, već spomenuti član kolektivnog šefa države, misli da će proći njegova nemoguća misija koju možemo i na ovo svesti: Danas Krim kao dio Rusije, sutra RS kao dio Srbije", poručili su.

U saopćenju se navodi da u BiH, kakva god da je, ovakav scenario nikada neće proći.

"Ako ni zbog čega, onda zbog međunarodno potvrđene i verifikovane istine koja znači da bez Bosne i Hercegovine nema ni Republike Srpske", kazali su

Smatraju da je "crvena crta", koju u Dodikovom slučaju mnogi spominju, davno je prekoračena.

"Hoće li međunarodna zajednica intervenisati, hoće li građani ove zemlje kojima je prekipjelo ovo svakodnevno političko i medijsko 'ispipavanje dokle narod može trpjeti' - svoj bunt protiv raspada zemlje početi javno i glasno iskazivati, saznat ćemo ubrzo. Vrijeme ističe, nadamo se i Dodiku i dodicima i sa istočne i zapadne strane ove zemlje", zaključeno je iz DF-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!