Poruka Željka Komšića povodom 6. aprila: Sarajevo smo branili i uvijek ćemo braniti

75. GODIŠNJICA

Poruka Željka Komšića povodom 6. aprila: Sarajevo smo branili i uvijek ćemo braniti

Objavljeno na dan 05.04.2020 - 11:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila - Dana grada Sarajeva i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

"Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simboliziraju otpor i pobjeda, te sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja također dobiti. 

Sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba", izjavio je Komšić.

Ovaj historijski datum od velikog značaja za naš grad, kako navodi, ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to sa čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi.

"Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije.
Svim građankama i građanima čestitam 6. april - Dan grada Sarajeva s porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane. Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas“, poručio je Komšić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!