Posjetite ''Natura ART Fest'' od 22. do 24.07.2017.! Radove izlaže sjajni Anik Dub

LOKACIJA: ''NATURA ART'' - Lohovo - Bihać

Posjetite ''Natura ART Fest'' od 22. do 24.07.2017.! Radove izlaže sjajni Anik Dub

Objavljeno na dan 15.07.2017 - 13:52 | Izvor: USKinfo.ba |


U eko selu "Natura Art" u bihaćkom naselju Lohovo, od sljedeće subote 22. jula biće otvoren "Natura ART Fest" u organizaciji Anika Smajića, sjajnog tvorca brenda ANIK DUB. Festival će trajati do 24.07.2017. godine.

"Natura ART Fest" od 22.07.2017. do 24.07.2017.

"Natura ART Fest" će svečano otvoriti upravo Anik Dub izložbom karikatura "LICA SA ULICE" u subotu 22.07.2017. u 18:00 sati, a osim njega, svoje radove u izložbi "Natura" će izlagati i umjetnici Matei Osenk, Adnan Šopović, Salem Pezić, Irdin Ibrahimović i Edis Vojić, kao i djeca iz bihaćkog vrtića "Filii" u izložbi pod nazivom "Natura junior".

"Izložba po svojoj temi i djelovanju bazira se na trenutno stanje u društvu i to kroz humorističan i realan prikaz bez primjesa bilo kakvih efekata. Ja kao umjetnik individua, a isto tako dio cjeline kroz svoj umjetnički rukopis "zapečatio" sam svakodnevnicu svojih sugrađana kroz crtež i samim tim stvorio realni prikaz svakog lika bilo kroz njegov karakter ili poslom kojim se bavi", kazao je za USKinfo.ba Anik Dub.

"Umjetnik je osoba koja stavi pravu liniju na pravo mjesto, dakle nema laganja. Svrha izložbe je dati mogućnost ljudima da osjete zabavu, smijeh, druženje van virtualnog svijeta, istinski realno da spoznamo sami sebe i društvo oko nas. Ako mi to ne osjetimo sad, vjerovatno hoće neko kad nađe ovih stotinjak karaktera (crteža)  za nekih 50-100 godina, ko smo mi zapravo bili, naš doprinos društvu i po čemu će nas ljudi pamtiti? Zapitamo li se...?", dodao je Anik.

Umjetnički performans i radionica su zakazani za 23. i 24. juli kada će u cjelodnevnom spektaklu umjetnici na licu mjesta stvarati umjetnička djela (table velikih formata) i crtanje karikatura i portreta posjetioca "Natura Art" festivala.

Naravno, tu će biti i umjetnička radionica u domenu likovnog stvaralaštva za najmlađe, a cijeli festival će biti popraćen DJ-om i predvečernjim feštama uz fantastičnu rijeku Unu i u prirodnom ambijentu eko sela Natura Art.

A za vrijeme Una regate, tačnije 27.07. i 28.07., cjelokupna izložba karikatura se seli na prostor NP "UNA" na Štrbačkom buku.

Anik Dub - Natura Art Lohovo

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!