Postavljanje šatorskog karantina: Pripadnici OSBiH krenuli prema granici

ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA BIH

Postavljanje šatorskog karantina: Pripadnici OSBiH krenuli prema granici

Objavljeno na dan 19.03.2020 - 10:32 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Jutros je u Ministarstvo odbrane BiH stigla pismena Odluka Predsjedništva BiH o angažiranju Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa u šatorima za smještaj lica koja dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inostranstva.

Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović odmah se sastao sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem kako bi se utvrdilo na koje granične prijelaze će biti upućeni pripadnici OSBiH, koji će postaviti šatore i osiguravati ih.

Prvi pripadnici Oružanih snaga BiH krenuli su jutros iz Zenice prema granici. Radi se o pripadnicima Prvog pješadijskog bataljona 5. brigade koji su smješteni u kasarni OSBiH u Zenici.

Operacijom postavljanja šatora koordinira prvi čovjek Koordinacionog tijela BiH ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, koji u saradnji sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem utvrđuje koji će se granični prijelazi zatvoriti, odnosno gdje će biti postavljen šatorski karantin.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!