Potpisan sporazum o zajedničkoj radio vezi 10 policijskih agencija u BiH

BiH

Potpisan sporazum o zajedničkoj radio vezi 10 policijskih agencija u BiH

Objavljeno na dan 13.12.2018 - 18:20 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Potpisan je dokument o uspostavi zajedničke radio veze između deset policijskih agencija u BiH, među kojima su SIPA, GP BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i šest kantona.

Iako su ranije dali saglasnost, današnjem potpisivanju nisu prisustvovali predstavnici MUP-a HNK, Posavnskog kantona, Kantona 10 i Zapadno-hercegovačkog.

Dokument nije potpisao ni MUP Brčko distrikta iako su ranije učestvovali u razgovorima, a iz MUP-a RS su u samom startu odbacili ovu mogućnost saradnje.

"Oni su ranije dali saglasnost i mi ćemo njima ovaj sporazum dostaviti", rekao je Dragan Mitrović iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Iz MUP-a HNK kažu da dokument treba uskladiti sa važećim propisima.

"Rukovodni menadžment Uprave policije MUP HNŽ/K je mišljenja da sporazum u nekim segmentima nije u potpunosti dorečen, tako da ga treba doraditi i prilagoditi važećim propisima, trenutno nije prihvatljiv", kazao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da policija RS neće potpisati sporazum o korištenju sistema radio-veze između policijskih agencija u BiH.

"Policija Republike Srpske neće potpisati ovaj sporazum. Mi imamo svoj sistem radio komunikacije koji pokriva cijelu Republiku Srpsku na kojoj imamo operativnu i stvarnu nadležnost", istakao je Ćulum.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!