Marketing USKinfo.ba
 Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke

Značajna saradnja

Potpisan sporazum o zaštiti tajnih podataka između BiH i Njemačke

Objavljeno na dan 13.09.2017 - 14:33 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i ambasadorica Savezne Republike (SR) Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade SR Njemačke o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.

Ovim sporazumom se osigurava potpuna zaštita i utvrđuju procedure razmjene tajnih podataka između nadležnih sigurnosnih agencija dviju država.

Istovremeno, ukazano je na važnost ovog sporazuma posebno u zajedničkoj borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala i terorizma, te jačanja povjerenja policijskih agencija dvije države.

Osim oblasti sigurnosti i policijske saradnje ovaj sporazum je izuzetno važan i za unapređenje odnosa i u drugim oblastima, posebno ekonomiji.

Naime, sporazum omogućava i proširenje saradnje kompanija i omogućava izvoz roba, pružanja usluga i izvođenje radova za koje je potrebno provesti procedure iz oblasti industrijske sigurnosti, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!