Potpisan ugovor za izgradnju dijela sekundarne vodovodne mreže za naselja Vrletnica i Beščića Brdo

USK

Potpisan ugovor za izgradnju dijela sekundarne vodovodne mreže za naselja Vrletnica i Beščića Brdo

Objavljeno na dan 11.09.2019 - 10:22 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Nakon ugovora za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u naselju Jezerski, Stari Grad i Gornje Selimagiće potpisanih u junu, te glavnog cjevovoda Mašinovići prema Pištalinama potpisanog u augustu, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je sa firmom „Dizdarević Merc“ ugovorio radove i za naselja Vrletnica i Beščića Brdo koji iznose 33.848,10 KM.

Nekoliko posljednjih godina, zavisno od finansijskih sredstava i iskazane želje i potrebe mještana, vrše se radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže, kako u Jezerskom, Mahmić Selu i Pištalinama, tako i u drugim dijelovima lokalne zajednice. U toku su radovi u Jezerskom, a uskoro počinju i u Bosanskoj Otoci.

„U otočkim naseljima Vrletnica i Beščića Brdo se zapravo proširuje vodovodna mreža. Tu postoji lokalni vodovod koji koristi 100-tinjak mještana, ali svakako da žele i traže trajno i sigurno rješenje, tj. vodosnabdijevanje sa gradskog, kontroliranog izvorišta. Ako govorimo generalno o mreži u Bosanskoj Otoci, mogu reći da smo poprilično zadovoljni, ima još područja koja treba obuhvatiti ali većina je pokrivena, oko 90 %. Radimo i dalje, nećemo stati dok god ne dovedemo vodu u kuće svih ljudi koji to žele“, kaže načelnik Armin Halitović.

Općina Bosanska Krupa u ovoj godini će uložiti preko 200 hiljada KM za vodovodnu mrežu kojom će biti obuhvaćeni Jezerski, Mahmić Selo, Vrletnica, Beščića Brdo i podgrmečka naselja.

Izvođač danas ugovorenih radova se obavezuje da će sa izvođenjem početi odmah po uvođenju u posao, a da će radove okončati u roku od 60 radnih dana.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!