Potpisan ugovor za izvođenje radova na zaštiti ''Malih ada'' u Bosanskoj Krupi vrijedan skoro 200 hiljada KM

USK

Potpisan ugovor za izvođenje radova na zaštiti ''Malih ada'' u Bosanskoj Krupi vrijedan skoro 200 hiljada KM

Objavljeno na dan 12.06.2019 - 07:00 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Agencija za vodno područje rijeke Save i Općina Bosanska Krupa sa konzorcijem kojeg čine BC-GRADNJA i ŠPIC BETON potpisali su ugovor o izvođenju radova na zaštiti „Malih ada“ u Bosanskoj Krupi vrijedan 198.858,59 KM.

Radovi na zaštiti „Malih ada“, kompleksa od osam riječnih ostrva povezanih drvenim mostovima, podrazumijevaju postavljanje šipova, zasipanje obala prirodnim materijalima, humusiranje i uređenje prilaza rijeci Uni.

„Ade su kao riječna ostrva vrlo podložne eroziji. To je prirodan proces na koji se ne može utjecati ali se mora voditi računa o zaštiti. Male ade ili Zeleni otoci kako ih zovu u posljednje vrijeme su prirodno, turističko blago Bosanske Krupe i to su prepoznali u Agenciji za vodno područje rijeke Save pa u svoj plan za ovu godinu uvrstiti i ove aktivnosti“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Sredstva od skoro 200 hiljada KM za radove u svrhu zaštite riječnih ostrva osigurala je Agencija za vodno područje rijeke Save. Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana, a počinju čim vodostaj Une bude na prihvatljivom nivou.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!