''Potres nas je uzdrmao, osjetili smo kako padaju preostali dijelovi grada''

HRVATSKA

''Potres nas je uzdrmao, osjetili smo kako padaju preostali dijelovi grada''

Objavljeno na dan 03.03.2021 - 08:29 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Gradonačelnik Petrinje u Novom danu na N1 rekao je da ih je snažno uzdrmao jutrošnji potres, no značajnije štete nisu zabilježene.

“Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osjetili smo kako padaju preostali dijelovi grada. Vatrogasni zapovjednik nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, no potresi ne odustaju, to je traumatizirajuće za sve građane Banovine”, rekao je Darinko Dumbović za N1.

Dodaje da građani nisu zadovoljni tempom pomoći: “Građanima sve izgleda sporo, nisu zadovoljni. Nisu dobili ni osnovnu sigurnost, ispod Petrinje se i dalje trese. Fali još 500 kontejnera, država pomaže sporo, a nama treba hitna intervencija. Ovako će grad polako umirati. Najvažniji su ljudi, radna mjesta, trebaju im pomaci, trebaju osjetiti da vraćamo život gradu.”


Ističe da financijskih sredstava za poduzetnike nemaju: “Tu je ključ cijele priče. Bojim se da će biti operacija uspjela, a pacijent mrtav.”

“Politika se najviše bavi kampanjom sad, onda možete misliti koliko će se raditi. Razumijem da ministar Medved nije Superman i da je zatrpan obvezama, no trebaju nam operativci, koji su tu”, dodaje Dumbović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!