Potvrđena optužnica protiv muškarca kod kojeg je pronađena droga vrijednosti 70.000 KM

KRIJUMČARIO I MIGRANTE

Potvrđena optužnica protiv muškarca kod kojeg je pronađena droga vrijednosti 70.000 KM

Objavljeno na dan 31.10.2019 - 10:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Osnovni sud na Sokocu potvrdio je optužnicu koju je Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo podiglo protiv Nedeljka Rackovića zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Kod njega je pronađeno 19,7 kilograma marihuane čija je tržišna vrijednost od 50.000 do 70.000 KM.

On je priveden 5. augusta ove godine kada su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u mjestu Krupac u njegovom vozilu Renault Clio pronašli tri vreće bijele boje u kojima je bilo 19 PVC ručno spravljenih paketa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Drogu je preuzeo od njemu poznatih osoba i prevozio dalje s ciljem da je proda. Vještačenjem je utvrđeno da zeljasta materija sadrži psihoaktivnu supstancu tetrahidrokanabinol koji je sastojak biljke konoplje. Racković nije imao dozvolu za nabavku i držanje ove supstance, a ona se nalazi na listi opojnih droga čije su držanje i promet zabranjeni zakonom.
Akcija je izvedena nakon prethodno prikupljenih operativnih informacija, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i pod nadzorom Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Racković je policiji poznat od ranije. Privođen je više puta zbog prodaje droge i drugih krivičnih djela među kojima je i krijumčarenje migranata. Tužilaštvo BiH ga je 2018. godine optužilo da je 11. maja prošle godine prevozio migrante, državljane Libije, uz prethodno ugovorenu novčanu naknadu za uslugu prijevoza, u čemu su ga ovlaštene službene osobe PS Čajniče otkrile i spriječile.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!