Potvrđena optužnica protiv muškarca koji je od dječaka tražio eksplicitne fotografije

ISKORIŠTAVANJE DJETETA

Potvrđena optužnica protiv muškarca koji je od dječaka tražio eksplicitne fotografije

Objavljeno na dan 16.09.2020 - 06:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv osobe inicijala D.K. (1994.) zbog krivičnog djela iskorištavanja maloljetnika ili djeteta radi pornografije.

"Nakon potvrđivanja optužnice, Općinski sud mu je produžio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjetimo, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u junu su uhapsili jednu osobu iz Goražda za koju se sumnja da je od jedanaestogodišnjaka tražila fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja i pokušao da dogovori sastanak s ciljem seksualnog iskorištavanja.

D.K. je optužen da je na društvenoj mreži Instagram kreirao korisnički račun s kojeg je od 16. aprila 2020. godine uspostavio online komunikaciju s maloljetnnim djeteteom pri tome se predstavljajući kao sedamnestogodišnja djevojka, iako je prethodno upoznat da razgovara s jedanestogodišnjakom, istom poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, a u nastavku razgovora zahtijevao od njega fotografije istog sadržaja, odnosno pokušavajući istog navesti da izvrši snimanje fotografskog zapisa.

U nastavku međusobne komunikacije optuženi je zahtijevao sastanak s malodobnim djetetom na području Sarajeva, sa ciljem seksualnog iskorištavanja.

 

Foto:Ilustracija/Shutterstock
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!