Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić-Bošnjaković zbog ubistva u Mostaru

NALAZI SE U PRITVORU

Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić-Bošnjaković zbog ubistva u Mostaru

Objavljeno na dan 20.03.2020 - 15:41 | Izvor: USKinfo.ba | klix.baKantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Sunite Hindić-Bošnjaković (1998) iz Travnika, trenutno nastanjene u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinila ubistvo, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.

Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Sunite Hindić (1998) iz Travnika, trenutno nastanjene u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.

Optužnicom se Hindić tereti da je 4. oktobra prošle godine oko 7 sati u objektu "Vila Ivanković" u naselju Buna, kod Mostara, hicem iz pištolja ubila vlasnika tog objekta Ninu Ivankovića.

‘’Nakon što je došla do objekta "Vila Ivanković“, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla je u sobu u kojoj se nalazio oštećenik, te je nakon verbalne svađe sa Ivankovićem, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, usljed čega je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta’’, navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

Opružena Hindić se trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ-a Mostar, a prema zadnjem rješenju Kantonalnog suda u Mostaru o produženju pritvora od 27.decembra 2019. godine, koji joj je produžen za tri mjeseca i trajat će do 27. marta.

Tužilaštvo je uz optužnicu Sudu dostavilo prijedlog o produženju pritvora protiv optužene.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!