Potvrđena optužnica protiv uhapšenih u akciji ''City'', među njima i policijski službenik

PROSTITUCIJA, DROGA...

Potvrđena optužnica protiv uhapšenih u akciji ''City'', među njima i policijski službenik

Objavljeno na dan 03.10.2019 - 14:41 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića koji se terete za više krivičnih djela.

Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo. Fahrudin Hajdarbašić optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Organiziranoj grupi pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić, koja se bavila i trgovinom narkoticima. Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS imao informacije kuda se kreću policijske patrole, te dojavljivao ih članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora optuženima Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću.

Na prvom ročištu advokat Ramela Jusufija, Nejre Jusufović i Alema Krtičića Omar Mehmedbašić kazao je kako ovo nije organizovana grupa, već je riječ o ekscesima pojedinaca. Advokat policijskog službenika Fahrudina Hajdarbašića, Amir Bibić kazao je kako su jedini dokaz koji Tužilaštvo navodi presretnuti razgovori njegovog branjenika i Emira Šušića, a da im je promaklo da Šušić ima ugostiteljski objekt koji vrši dostavu hrane.

Svi optuženi su tražili da ih puste da se brane sa slobode. Uhapšeni su u okviru akcije "City" koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. Hapšenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage 9. aprila su izvršeni pretresi na 11 lokacija. Tom prilikom su oduzeti novac, droga, veća količina vatrenog oružja i mobilni telefoni.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!